Hokkaido græskarsuppe

Det er blevet efterår og tid til græskar suppe. Denne her er mild og silkeblød. Toppingen kan varieres efter personlig præference, og køkkenskuffernes indhold. Personligt synes jeg det er dejligt med nødder som topping, de mætter og giver knas. Server gerne suppen med groft brød til.

Hokkaido græskarsuppe 4 Pers.:

200 g bacon i tern
1 kg. Hokkaido græskar
200 g kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
1 l. vand
2 stk grøntsagsboullion terninger
1 tsk frisk timian
0,5 tsk spidskommen
Salt og peber
2 dl groft hakkede mandler
Cremefraiche til topping

  • I en stor gryde steges baconternene sprøde og gyldne.
  • Imens vaskes græskarret. Pletter på skallen fjernes og kernerne tages ud. Skær græskarret i store stykker, behold skallen på.
  • Skræl kartofler og løg, og skær dem i grove tern.
  • Tag baconen op af gryden og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • I gryden tilsættes nu alle grøntsager, krydderier, boullion og vand.
  • Lad det hele koge til græskarternene er møre.
  • Blend suppen med en stavblender til den er glat og ensartet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server suppen med et drys bacontern, hakkede mandler og en klat cremefraiche. 

Skriv en kommentar