Nem pærekage med marcipan

I dag får I opskriften på en rigtig lækker bradepandekage, som er nem at røre sammen og hurtig at bage. Kagen kan spises lige som den er, men en lille kugle vaniljeis til, skader bestemt ikke. Uden for pæresæsonen kan pære fra dåse godt bruges, men de friske fra haven er allerbedst. Kardemommen kan erstattes med vaniljesukker, eller blot helt udelades.

Billederne yder ikke kagen retfærdighed, for kagen ser måske lidt kedelig ud. Men jeg lover, den smager virkelig godt og er lækker saftig med både pære og marcipan. Næste gang må jeg se om jeg kan få lidt flottere billeder af kagen.

Nem pærekage med marcipan:

1 spsk. citronsaft
750 g pære
250 g smør
300 g sukker
3   æg
375 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2.5 dl. mælk
200 g marcipan
1 tsk. citronskal
2 spsk. sukker

  • Skræl pærerne. Skær dem derefter i stykker på max. 2 x 2 cm og vend dem straks i citronsaft, så de ikke bliver brune.
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i dejen ét af gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.
  • Bland mel, bagepulver og kardemomme. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken.
  • Vend groftrevet marcipan og dernæst pærestykker samt citronskal i dejen.
  • Beklæd en bradepande (ca. 3 x 30 x 37 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Drys overfladen med sukker og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  • Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Skriv en kommentar