Ostecreme med purløg og basilikum-aioli

AioliOstedressing

Jeg elsker at lave små forskellige slags dip, creme, dressing osv. Kært barn har mange navne, men kort sagt dyppelse. Disse to blev lavet til en frokost og serveret med koldt tyndskåret oksekød, to slags salater og godt brød.

Det er nemt at variere både ostecremen og aiolien. Jeg brugte pecorino-ost i ostecremen, men det kunne også have været cheddar eller parmesan, og purløg kunne nemt udskiftes med rødløg, persille eller timian. Det handler egentlig bare om at slippe fantasien løs.

Jeg har tidligere lavet mayonnaise til bloggen her, men den tåler bestemt en gentagelse. Som med de fleste slags dip kan de laves i god tid, og har faktisk godt af at står og trække lidt.

Ostecreme med purløg:

1 dl cremefraiche 5 %
40 g revet pecorino
1 lille bundt purløg
salt og peber

  • Riv osten fint og hak purløget. Rør alle ingredienser sammen og lad cremen trække i et par timer.

Basilikum-aioli:

2 pasteuriserede æggeblommer
2-3 dl rapskimolie
Et lille bundt basilikum
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Evt. lidt citronsaft

  • Sørg for at æggeblommerne har stuetemperatur
  • Pisk æggeblommerne og dryp en lille smule olie i af gangen.
  • Efterhånden som æggeblommerne optager olien, kan du tilsætte mere og mere.
  • Fortsæt indtil al olien er brugt, og mayonnaisen er tyk.
  • Pres hvidløg og fint hak basilikummen. Tilsæt til mayonnaisen. Hvis du har lavet mayonnaisen med en stavblender, kan du tilsætte hvidløg og basilikum direkte.
  • Smag til med salt og peber.

AioliOstedressing2

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s