Konfektkage med hvid chokolade, citron, blåbær og lakrids

konfektkage31

Jeg ved godt, at det er januar, og at alle folk stadig skal være sunde. Men det er vist tid til en kageopskrift. For hvis kagetrangen kommer over dig, så klarer denne her kage det for dig med et meget lille stykke. Og så er det vist ikke så slemt usundt. Eller?!

Kagen er meget smagsmættet, og man kommer langt med et enkelt stykke. Kagen er som overskiften lyder, en konfektkage, det vil sige tæt og tung i konsistensen. Den fremstår næsten underbagt. Men det er en del af dens charme. Kagen kan holde sig et par dage på køl.

Opskriften er fra chocolat.dk – en dejlig blog fyldt med søde opskrifter. Men jeg tilføjede en smule lakrids. Det er vigtigt, at lakridsen blot er en baggrundssmag, så den er en slags eftersmag af varme. Ellers vil den overdøve den dejlige smag af citron og blåbær. Og hver gang jeg tror, at nu er den “modedille” med lakrids i maden ved at uddø, så kommer der en ny ting jeg lige må prøve at lave.

Jeg var vild med de flotte mønstre blåbærrene lavede på bagepapiret!

konfektkage11

Konfektkage med hvid chokolade, citron, blåbær og lakrids:

100 g smør
175 g hvid chokolade
100 g sukker
2 æg
70 g mandelmel
Skal fra en økologisk citron
Ca. 100 g blåbær
2 tsk lakridspulver
2 spsk flormelis til pynt, kan udelades

  • Smelt smørret sammen med 100 g af den hvid chokolade. Lad det køle lidt af.
  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
  • Rør chokoladeblandingen i.
  • Vend mandelmelet i dejen.
  • Riv skallen fra citronen med et fint rivejern og vend den i dejen sammen med lakridspulveret.
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir.
  • Fordel blåbærrene rundt i dejen.
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Hold øje med kagen. Den skal være bagt, men vil stadig fremstå blød.
  • Lad kagen køle af og stil den i køleskabet natten over, så den kan sætte sig.
  • Pynt evt. kagen ved at drysse flormelis over ved hjælp af en lille si.
  • Skær kagen ud i små stykker.

konfektkage21

2 tanker om “Konfektkage med hvid chokolade, citron, blåbær og lakrids

Skriv en kommentar