Mandelbund med flødecreme og sommerbær

Nøddebund31

Det er vist på tide at få delt denne her opskrift med jer. Kagen er nemlig både utrolig velsmagende og ret nem at lave. Og så er den fantastisk til sommerens bær.

Jeg valgte at lave  bunden udelukkende med mandler, men den kan sagtens laves med andre nødder, fx hasselnødder. Bunden fungerer godt med de fleste slags frugter og bær. Brug hvad der er i sæson, fx jordbær og blåbær. Når det bliver svært at skaffe friske bær, kan den toppes med en blanding af fx granatæblekerner, kiwi og ananas.

Opskriften stammer fra Alt for Damerne, men der er mange lignende opskrifter på nettet. Jeg var så godt tilfreds med kagen første gang jeg lavede den, at jeg lavede den igen kort tid efter. Jeg valgte at bruge bagepapir i min springform, det behøvede jeg ikke. Hvis formen er smurt ordenligt, kan kagen sagtens slippe. Jeg begik så også den fejl, at jeg først tog mandelbunden ud af formen dagen efter, og der ville bagepapiret ikke slippe. Men det er en rigtig god ide at bage bunden dagen, før den skal bruges. Det gør, at den når at sætte sig, falde lidt sammen og blive dejlig svampet. Bare sørg for at dække bunden til natten over.

Ps. Kagen har virkelig svært ved at gøre sig godt på billeder, når den er skåret ud. Men hvad gør det, den smager fantasktisk!

Nøddebund41

Mandelbund med flødecreme og jordbær:

3 bærger pasturiserede æggehvider eller 4 æggehvider
2 dl sukker + lidt til at drysse formen med
200 g mandler
60 g smeltet smør
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
4 spsk flormelis
2 tsk vaniljesukker
Jordbær, eller blandet frugt og bær

  • Mal mandlerne til fint mel i en lille foodprocessor eller minihakker.
  • Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til massen er sej og skinnende.
  • Vend forsigtigt det smeltede smør og mandlerne i æggehviderne.
  • Smør en springform med lidt smør og drys sukker rundt langs siderne. Bank overskydende sukker ud af formen.
  • Fordel nøddemassen i formen og bag bunden i ovenen ved 180 grader i ca 25 minutter.
  • Lad bunden køle lidt af og tag den derefter ud af formen.
  • Pisk fløde, creme fraiche, flormelis og vaniljesukker sammen til en blød creme.
  • Fordel cremen på toppen af bunden og pynt med bær eller frugt.
  • Server gerne kagen med ekstra frugt ved siden af

Nøddebund21

 

Advertisements

4 thoughts on “Mandelbund med flødecreme og sommerbær

    • Ja det kan man sagtens. Det gør jeg ofte, altså bager bunden aftenen inden den skal bruges, og så topper den med creme og bær inden den skal spises. Jeg håber du har mod på at prøve opskriften. Det er en virkelig lækker kage :-)

    • Min springform er 24 cm, men en form der er lidt større eller mindre kan sagtens bruges. God fornøjelse med at bage kagen :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s